Friday, December 30, 2011

Johor Premium Outlet (JPO)

Kelasssssss ko jah. For those yang x terjah ag JPO, meh I story-story hasil pendapatan I p JPO. Ok dah 3 times I pergi. Secara keseluruhannya. Santai… Eh bukan tempat bercuti-cuti tapi konsep Mall (Mall ke?) ni la agak santai. Outlet-outlet yang branded. Konsep memang best. Terasa sopping kat obersea plak bukan hanya sebab branded outlet tapi konsep mall yang sangat santai. Boleh tahan.

Dari higway PLUS, akan nampak JPO nie terang benderang.Confirm korang tertanya-tanya. Apa kata singgah seminit dua. wallaaaawei!
Ni I listdownkan antara branded outlet yang ada :
Armani, Burberry, Zegna, Raoul, Coach, CK Calvin Klein, DKNY, Esprit, Salvatore Ferragamo, Guess, La Senza, Timberland, Clarks, G2000, Gap, Lacoste, Fossil, Body Shop, Skechers, Bonia, Carlo Rino , Adidas, Nike, Levi's, Michael Kors, Padini, Poney, Puma, Quiksilver, RipCurl, Roxy etc

Ada yang masih gigih kemas kedai (opening soon):
Armani Exchange, Polo Ralph Lauren, Braun Buffel, Tommy Hilfiger, Versace


Ha amik kaw. Nak masuk coach kena q ag. TIPS : pergi JPO elak cuti umum n weekend. Blanjer tengok orang je la jawabnya
Tapi its an outlet ok bukan boutique. For those yang kaki up-to-date wif latest design n whatsoever, x sesuaiiiiii ke JPO. Why I said camtue ? Coz JPO nie adalah tempat clearance stock-stock yang season lepas-lepas. Sian orang-orang johor hamper la uools kalo nak p JPO nak carik barang-barang branded yang latest. Tapi good news for those yang x pentingkan sangat latest design. Janji Cun. Meletop. Berkualiti. Coz for me barang-barang kat sini santek-santek walaupun x latest n wats good is…. MURAHHHHHH GILOOOOOOR. Sepanjang masa ada sales kaw! Up to 70 %. Coach pun sales hokeeeeey. Semua laaa sales. Kelasssss kaw!
TIP G SOPPING : Makan dulu kenyang-kenyang b4 sopping-sopping. Sopping perut lapar tengok apa semua nak, sopping perut kenyang baru ley pikir secara rasional mana keperluan n mana kehendak. Acehhhh.
For me tengok barang yang  uools nak beli laaa.. Takat nak terjah La Senza. Memang murah giler babe. Bley ilang akal jap kalo masuk. Dari yang REGE ASAL RM189 jadik RM60 & ada plak 2 FOR RM60. Dari yang REGE ASAL RM29 selai menjadik  8 FOR RM60 !!! Giloooor kan. Bagi I, kalo takat La Senza nie tak yah laaa uools nak carik latest design pun. Cari yang sesize for uools n kita rasa anggun n santek tue udahla kan. Yang penting kualiti n cheaper price.

Abaikan orang yang ramei tue. semua q nak bayar parking. TIPS BAYAR PARKING : nak cepat pergi ke information konter. Confirm x ramai yang q.
Ok TIPS SOPPING kat sini plak. Meh klik SINI n daftar for VIP card. Nanti uools bley dapat extra-extra discount n also extra-extra free gift . Suka kan? Haaaa jum laaa mai JPO. Dekat tepi highway Utara-Selatan tu jer. Kalo dari KL belah kiri anda sebelum EXIT Tol Skudai. Kalo dari JB belah kanan uools, amik EXIT  Tol Nusajaya/Pontian/Tanjung Pelepas/Tuas (Exit253). Pastu  belok kiri tau. Jangan terus tau, kalo terus bersopping ke Singapore (2nd link tu) la uools. Hahaha. Ada signboard lepas exit tol tu. So confirm sampai nya laaaaa. Nah lokasi GPS nya :  1ΒΊ 36’31” N 103ΒΊ 37’59” E .
Yeah ai menang casing iphone yang sexxayyyyyy yaw.
Juz Bebelan LidiaSuraya : Sopping sakan jangan lupa sign SBPA k? Naik gaji bley sopping-sopping ag n gumbira-gumbira celalu. Hahaha. Hidup bukan sekadar suka suka n tawa tawa. Sometime its hurts instead. Huhuhu

Wednesday, December 28, 2011

Wordless Wednesday #3 : Damai Sunset

Segelora mana ombak menghempas pantai, pasti akan damai dan tenang. Sebesar mana dugaan menempuh hidup, pasti akan aman dan bahagia
Juz Bebelan LidiaSuraya : Huwarghhhh banyaknye keje ujung ujung tahun nie (Tapi sempat hapdet blog hehe). Bukan patut ujung ujung tahun semua orang pakat pakat bercuti ker? Huhuhuhu

JOM TINGKATKAN RANKING ALEXA

 

Ha jum jum… walau x paham camner tang nak review-review nie. Tapi I nak gak mengepoh nak join. X salahkan mencuba n blajar new things? Ngehhhhhhhhh.

Tq ye dianarashid as penganjur to this, I nie baru nak berjinak2 to become a blogger. Tapi x sedar diri nak gak join walau x paham. bley yer ?

Korang-korang nak join meh klik SINI beramai-ramai. Jum jum lincah, tarikh tutup 1 Januari 2012.

Friday, December 23, 2011

WISH LIST #1 : IPHONE 4S | White ok baru meletop!


Tipah tertipu... Semua diatas bukan 4Siri ok. Waiting list for Jailbreak. Hehehe. Mine yang berbaju putih. Sopan kan?
REGE :
RM2199 (16G), RM2499 (32G), RM2799(64G) | White ok baru meletop!
Korang bley beli kat SINI
TABUNGAN :
LAMA ok nak mencukupkan duit tabungan iphone nie. Huhuhu (puasa sebulan nie wei. Caya tak?)
I missssssss u pinky!
JUSTIFIKASI :
I dan iphone x dapat dipisahkan (Eh bukan dah 2 bulan ke I x pakai hp)
I fanatik iphone (Memang gile obsess to Iphone laa. Makan bersama, Tido bersama, Kemana2 bersama setia betul Iphone nie ngan I, Mandi jer tak bersama. Kang nam jahanam plak Iphone I)
I suka bergambar2 dan iphone nie 8.0 MP  tu. Maka gambar I makin cantik laaaa kan (hahahaha perasan x sudah)
Teruja ngan SIRI. Katanya cik SIRI nie cam PA. Cakap jer semua bley buat, text kan bf eh! set kan reminder utk g ngedate eh! Dan macam-macam ag laaaaa. Teruja nyaaaaaa.
Dual Core A5 Chip. Ha kalo dah dual tu pasninya performances pantas n meletop baru laaa seiringan ngan I pantas dan tangkas. Hehehe lincah ok! X der laaa nak tunggu loading lama-lama ye tak?
Ada iOS5 maka ada iCloud. Maka bley laaa buat backup kat awan awan nie. Tak perlu laaa backup kat PC. N tak der laaa kejadian kehilangan data sebab laptop tak cukup space. Lawak ok last last jumpa kata awan-awan
Magsa Kehilangan I phone :(
Ok done
Kuat tak justifikasi I nak beli iphone 4s? Haaaaa lincah jum ngoder. 32G. White. Ngeeeehhhhhh
Juz Bebelan LidiaSuraya : Sedey la ingat Iphone I yang dah terpisah 2 bulan. Kena menabung balik. Tapi Life Juz Begin. Dulu bukak mulut, esok lusa, pejam celik ada depan mata. Now kene usaha lebey skit. Tapi manis nyaaa kalo dapat sesuatu tu atas usaha sendiri kan. Bertambah leret laaa senyuman tue. TQ

 

Wednesday, December 21, 2011

Wordless Wednesday #2 : Cahaya Esplanade


Segelap mana kehidupan dilalui pasti ada kebahagian menanti bagai malam hari pasti ada cahaya di siang hari. Acececeh!
Juz Bebelan LidiaSuraya : Jum layan Cinta Harus Memiliki ? Ye ke ? ke Cinta x semestinya memiliki ? eh ye ke? Ntah (sambil jongkit bahu n buat muka blurrrrr)

 

Saturday, December 17, 2011

Jum Dating Wif Shaheizy Sam

Wahhh wahhhh wahhh tak ingat tajuk entry. Sajer bikin gempaq. Sebenarnya I baru jer balik beli tiket nonton movie "SONGLAP". Entah kenapa tertarik plak ngan review pilem ni. Langsung tangkas dapatkan tiket memandang malam minggu ni, tiada pengisian. Okey showtime at 1045 pm. Sila mencantik-cantik k.

Angkara tak dapat kata sepakat. hahaha boleh camni? Sorang tengok ombak rindu, while me tengok songlap. Pelik jer minah yang jual tiket tadik tu. Sepakat membawa berkat betul ;)

Rasa pelik plak tiba-tiba i rasa sangat menyokong pilem-pilem melayu ni. Hahahaha ke terpikat dek Shaheizy Sam ??? Tapi he x cukup tinggi laa untuk menjadik.. Poooojaan hatiku. Opppsss sorry.

Jum baca review pilem "SONGLAP" ni!

Juz bebelan LidiaSuraya: Tq sis blanja nonton movie. Sooo berusaha menghiburkan hati adindamu yang sedang luka lara ni. Luka ke? Lara ke? Haaa apa kata blanjer prosperities plak lepas tu. Sure I nobatkan u as best sis ever! adakah ? Hahaha

Thursday, December 15, 2011

SBPA - Mampu Suntik Semangat Baru Kakitangan Gomennnn


Apa lagik yang paling menarik bila menyentuh tentang opsyen SBPA (Saraan Baru Perkhidmatan Awam) ini kalo bukan pasal tangga gaji baru? Ye dak? Sejak di warwar mengenai SBPA, semua kakitangan awam ternanti2 jadual tangga gaji baru. Haaa penantian anda tidak menghampakan ok…  Tersenyum lebar la kalian kan kan kan?

Kelmarin wakil agensi dijemput hadir ke taklimat SBPA. Apa laghikk semalam jugak I dapatkan mereka2 ini nak tanya tentang isu ni. Haaaaa sebagai hasil nya, “SBPA memang lumayan dikkk oiii dari segi tangga gaji baru” itulah komen pertama dari mereka2 ini. I pun dengan rakusnya semak tangga gaji i. Rejki, Rejki. Terus I mengucapkan syukur n Alhamdulillah. Allah Maha Pengasih & Maha Mengetahui. 


Wah wah teringat zaman kegemilangan. Acecececeh. Rasa-rasa tahun nie dapat ag tak??? Harapan laaaaa...
Bagi I memang patutla ada rombakan gaji sektor gomen nie sebab gaji di sektor swasta amatla berbeda jika dibandingkan. Plus, kami jugak tak der elaun lebih-lebih masa ni aka OT (overtime) keje laaaa serajin mana n sebanyak mana, tetap statik jer gaji masuk tiap bulan. Huhuhu  Bila kena keje tang hari bercuti, ada la yang berbunyi. "Eh dapat duit lebih ke awak keje ujung minggu ni.” Haaaaaa rasa nak pelempang jer. Ingat I rajin sangat gaknya nak keje free-free. (sifat pemalas tetap ada dalam diri) tapi dah dipikirkan tang tanggungjawab tue.  Gagah n iklaskan diri buat keje sebaik mungkin. Bagi I apa yang penting (ala-ala wonderpet) … keiklasan n keseronokan bekerja laaa. So far I sangat suka ngan keje I walaupun ia selalu dijadikkan kontroversi (wowoooooo). Hahahaha ada I kisah??? Yang penting Happyyyyyyyyy.
Haaaa kan dah lerettttttt senyum tu. Hoyeiii Hoyeiii


Eh berbalik pada isu today, I rasa SBPA ni mampu menyuntik semangat baru pada kakitangan gomen. Sebab anjakan gaji n perubahan tangga gaji kali ini memang sangat lumayan bagi kamek-kamek ni. So for those yang bekerja gomen ni, ayuh lincahkan keje anda, jangan lemau-lemau ag. Nanti SKT korang bawah 75% nanti ley kena buang keje. Jangan main-main. Kalo dulu cukup susah orang gomen ni nak kena buang keje. Tapi skang tidak laghikkkkkkkkk okkehhhh  (haaa takut??? Dah jum buat keje rajin-rajin confirm ley naik gaji tahun depan ni) Mari kita tingkatkan prestasi. "Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan”. Yehaaaaaaaaa. I likeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! (x malu like entry sendiri). Hahahahaha

Juz Bebelan LidiaSuraya: Arini I bangun seawal jam 5 pagi tu, punya excited nak p keje. Hahaha bukan I masuk opis jam 830 ke? OOO arini azam baru nak sampai awal-awal n buat keje rajin-rajin. Wahhhh pocoyoooo jer kan???